17.2.2010

Regal Domain - Day 1


This is my new project. It's easy. Design is printed on fabric. I use six strands and needle is like an oar, if I compare it to my late finished project. This project is called Regal Domain by James Himsworth. Perhaps the hartest part of this project was to sort the colours. There are 32 colours in this project, but they are partly combined, so it makes 50 colours altogether. The meaning of combination is to produce a shaded effect. It makes the picture more alive.
Stitches used in this project are Continental or Basketweave Stitch, Back Stitches, Couching, Lazy Daisies and French Knots.

Tässä on uusin projektini. Se on helppo. Malli on painettu kankaalle. Käytän kuutta osaa langasta eli koko lankaa ja neula muistuttaa airoa, jos vertaan sitä edelliseen jo lopetettuun projektiin. Tämä projekti on James Himsworthin käsialaa ja nimeltään Regal Domain. Ehkäpä vaikein osa tätä projektia oli järjestellä langat. Tässä projektissa on 32 väriä, mutta niitä käytetään osittain yhdisteltyinä, niinpä niistä tulee 50 värisävyä yhteensä. Yhdistelyn tarkoitus on saada aikaan värien osittainen sulautuminen toisiinsa. Se saa kuvan elämään.
Tämän projetin pistoja ovat kanavapistot (petit point -pistot, vinot gobeliinipistot) tikkipistot, sidepistot, linnunsilmäpistot (yksittäiset ketjupistot) ja solmupistot.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti